Shopping & Fun - Italija

Shopping & Fun - Italija - Palmanova i Noventa di Piave outleti.

Palmanova - Trst

Na putu do outleta Palmanova, nakon izlaska iz Slovenije, možete posetiti Trst koji je udaljen svega nekoliko kilometara od ulaska u Italiju i 50 km od samog outleta Palmanova.

Ovaj prelep grad bogate istorije svakako vredi posetiti. Uvek možete prošetati starim gradskim jezgrom koje je zadržalo svoju autentičnost iz XVIII i XIX veka, mnogobrojnim ulicama i trgovima od kojih je svakako najpoznatiji Trg ujedinjenja Italije (Piazza dell Unit d Italia) gde  možete da popijete pravu italijansku kafu ili pojesti čuveni italijanski sladoled.

Nekada važno šoping odredište stanovnika Balkana, gde se mogla nabavljati pristupačna roba mnogih poznatih marki, danas to više nije slučaj, ali to je nadomešćeno time da je u blizini već pomenuti outlet Palmanova, gde možete naći robu mnogih pozantih marki po pristupačnim cenama.

Shopping Fun - Italy - Trieste

Noventa di Piave - Veneto regija

Venecija – nudi prelepu arhitekturu i mnogobrojna mesta puna romantike, brojne crkve, muzeje, galerije. U gradu se tokom godine dešavaju mnogobrojne manifestacije - filmski festival, Venecijanski bijenale i karneval. U blizini su mnogobrojne plaže, od kojih je najpoznatija Lido, poznata jos od kraja 18. veka. Danas je veoma poznata i turistička zona Lido di Jesolo.

Italija 1 - outletkupovina

Verona – je jedan od najbogatijh gradova Severne Italije sa ostacima rimske arhitekture. Najpoznatjij objekat toga vremena je amfiteatar - Arena, treći po veličini očuvani rimski amfiteatar. Verona je poznata kao mesto gde se odvijala radnja Šekspirove drame Romeo i Julija, zbog čega grad nazivaju i "Gradom romantike".

Italija 2 - outletkupovina

Treviso – nalazi se oko 25 km severno od Venecije, 35 minuta od outleta Noventa di Piave. U ovom gradu oduvek su cenili modu i uživali u dobroj ukusnoj hrani, a među arhitektama i istoričarima važi za mesto u kome se na malom prostoru može videti čitava istorija.

Italija 3 - outletkupovina

Padova - grad u kome su potpis ostavljali veliki umetnici, koji čuva ostatke značajnih hrišćanskih svetaca i u kom su kafu pili ljudi poput Lorda Bajrona. Moguće je kupiti PadovaCard (ulaznice i prevoz), što je isplativo ako se redovno koristi gradski prevoz.

Shopping Fun - Italy - Padua

Lido di Jesolo - je postao jedan od najpoznatijih turističkih centara u Italiji, mesto je poznato i pod imenom Evropski Majami. Poseduje dugu peščanu plažu (15 km), sa preko 400 hotela i rezidencija, 5.000 apartmana. Zahvaljujući blizini Venecije, bogatim sadržajima, brojnim barovima, kafićima, diskotekama, restoranima, zabavnim parkovima (karting, Aqualandia, Adventure Golf Park, itd.), buticima i marketima Lido di Jesolo predstavlja veoma atraktivnu turističku destinaciju za odmor.

Shopping Fun - Italy - Lido di Jesolo

Više o outletima koje smo obišli u Italiji, pogledajte na Outleti - Italija

Ukoliko želite da saznate naše predloge za putovanje kolima do outleta u Italiji, pogledajte Kako stići - Italija.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *