Shopping & Fun – Dubai

Pokušaćemo da Vam dočaramo Shopping & fun – Dubai, kroz Dubai Mall, mesto koje mnogi nazivaju Bogom shopping-a.  Ako sebe smatrate za pravog shoppingholičara :), moraćete da ga posetite i doživite nezaboravno iskustvo. Za razliku od drugih shopping mall-ova, Dubai Mall zauzima veliki prostranstvo u samo centru Dubaia.

shopping-fun-dubai-1

Kompleks obuhvata i veliko veštačko jezero, po kome se možete voziti u čamcu, ali ono što izdvaja ovo jezero su fontane koje „igraju“. Velika ekipa ljudi je u svakom momentu tu da Vam omogući spektakl boja i kretanja vode kroz vazduh. Show je na svakih pola sata i predstavlja najveću fontanu na svetu. Voda se penje do 140 metara visine, vidljiva je na rastojanju od 32 km i predstavlja jedinu atrakciju tog tipa vidljivu iz svemira. Vodeni performans je praćen je muzičkim hitovima, od klasike do pop stvari – fascinantan prizor koji treba doživeti, a koji je ujedno i besplatan!

shopping-fun-dubai-2

Što se zabave tiče, Dubai Mall je prepun delova namenjenih zabavi. Verovatno ćete se šokirati kada vidite da su uspeli da uguraju i dvoranu za klizanje i igranje hokeja! Tu je i ogroman akvarijum sa podvodnim životinjskim svetom, pa možete videti i ajkule uživo. Tu je i deo sa bioskopima i zabavnim igrama, tako da ukoliko niste samo ljubitelj shopping-a, možete da se i lepo zabavite.

shopping-fun-dubai-3

U sklopu Dubai Mall-a je i soliter Burj Khaliffa. To je najveća građevina koju je čovek napravio, visoka 829,84 m. Ipak, zadovoljstvo da se popnete na vrh i slikate se sa mesta koje nazivaju najboljim mestom za selfije na svetu, će Vas koštati oko 30 EUR. Karte možete da kupite online, ali i na donjem spratu Dubai Mall-a.

shopping-fun-dubai-4

Uživajte u shoppingu!

 

Više o samom Dubai Mall-u pogledajte na Outleti – Dubai.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *