Shopping & Fun – Rumunija

Shopping & Fun – Rumunija – Obiđite Temišvar i shopping centre! 

 
Temišvar

Na samo 150 km od Beograda, nalazi se Temišvar, koji upravo zbog svoje blizine predstavlja atraktivnu destinaciju za izlet, šoping i zabavu.

Temišvar je najveći grad Banata i četvrti grad po veličini u Rumuniji, leži na reci Begej i sedište je Županije Tamiš. Grad je poznat kao kulturni, obrazovni i trgovački centar zapadne Rumunije, ali i kao i najveći kulturno-istorijski centar Srba u Rumuniji, gde postoje mnoge kulturne ustanove koje ih zbližavaju, kao što su  Eparhija temišvarske Srpske pravoslavne crkve, kao i Saveza Srba u Rumuniji.

Grad se naziva i „Malim Bečom“, jer je veoma dugo bio pod Habzburgovcima i njegovo središte svojom arhitekturom i ambijentima podseća na stari deo Beča. Jedna od najvećih zanimljovosti koja je vezana za Temišvar je da je to prvi evropski grad koji je dobio električno osvetljenje, a neke od zgrada je lično projektovao čuveni Francuz Gustav Ajfel.

Pored toga što je turstički grad, Temišvar je i univerzitetski centar, pa pruža dosta mesta za izlazak i zabavu.

Tokom dana, najbolja mesta za izlazak su kafići i restorani, kojih ima preko 70 u centralnim delovima grada, a najviše na tri glavna trga Temišvara (Trg Ujedinjenja, Trg Pobede i Trg Slobode). Oni predstavljaju odlično mesto za osveženje i odmor nakon obilaska grada i njegovih znamenitosti. Ukoliko je sunačano vreme možete uživati u otvorenim baštama ovih ugostiteljskih objekata. 

Za noćni provod rezervisani su noćni klubovi i diskoteke gde vlada odlična atmosfera do ranih jutarnjih časova.  Najpopularniji klubovi su River Deck, Fratelli, Heaven, Daos Club, 48h, Made in TM i Cuib d’Arte.

Cene smeštaja su povoljne i noćenje u pristojnim hotelima se može naći već od 20 EUR.

 

Shopping & Fun -Rumunija

 

Za više informacija o shopping centrima/outletima u Rumuniji, pogledajte Outleti – Rumunija.

Ukoliko želite da pogledate naš predlog kako da automobilom stignete do shopping centara u Temišvaru, pogledajte Kako stići – Rumunija

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *